Sunday, September 19, 2010

BACA INI KALAU ANDA TIDAK MAHU MENJADI MANGSA HACKER

Hmm, marah ada, geram ada.. Kenapa sampai ke dalam maya ini pun masih ada yang suka buat kacau dan buat hal? Kenapa suka bikin itu huru dan hara dey podahhhh cit!! Aku sampaikan salam takziah kepada semua blogger-blogger yang tak bersalah dan menjadi mangsa kebiadaban insan yang tak bertanggunjawab dan tak bertauliah. 

Ikut hati bermacam-macam lagi aku nak kutuk ni, tapi sabar, kerana mulut aku nanti akan lebih tajam dan berbisa dari pedang dan bisa ular sawa ( oit, ular sawa mana ada bisa) Ehh, ular tedung selar..

Kenapa? Kes terbaru, ada blog yang telah di Hack oleh manusia yang sukakan peperangan. Setakat sekarang, hampir 14 blog yang telah dianiaya oleh w3d0z. Aku la, cam nak peluku ja budak ni kalau aku dapat. 

Senarai blog yang di hack..

Itu satu hal, dan PERHATIAN KEPADA BLOGGER MALAYSIA, terang-terangan kerja najis ini dilakukan oleh blogger Indonesia. Tidak menuduh, tetapi pengakuan darinya sendiri (tengok gambar kat bawah) dengan membawa mottonya sendiri "Ganyang Malaysia".


Macam mana najis tak bertauliah ni mampu hack ke akaun blogger dan buat kacau? Tak kan mudah-mudah ja dia boleh hack kan? Ini sebabnya..



Najis ini menggunakan internet fraud yang dinamakan Phishing. 
** Bunyi macam Fishing kan? Mungkin sebab berkaitan dengan isu penangkapan ikan kot.. Oppss.. tak nak komen..

Berhati-hati dengan interface ini.. Jangan masukkan alamat gmail dan password anda..
Kalau korang masukkan juga, alamatnya akan huru hara lah dimainkan si najis ni..
Satu lagi, macam mana nak tahu interface ini dari google atau dari si Najis w3doz?? Mudah ja, perhatikan alamat URL..

Ini alamat URL si najis tu, http://blogger.gunungayu.com/

Dan ini pula yang original dan boleh dipercayai..



Ini URL dari google, dan panjang lagi sebenarnya... 
Jika dilihat dengan lebih detail, bukan http:// macam si najis tu,
tetapi google punya https://
S di hujung kat google bermaksud security


Ini antara blog yang telah di hack oleh najis w3d0z..

Kalau diperhatikan dalam bulatan, ada yang ditambah oleh najis..
Untuk lihat blog yang telah dihack, klik sini

Ok, setakat ini yang mampu aku dedahkan, aku nak balas perbuatan si najis ini, takut langgar undang-undang SKMM pula, so, lebih baik aku berdiam seperti ubi, :) Sama-sama la menjaga keharmonian dunia maya kita dan ambillah tindakan dengan melaporkan isu ini kepada SKMM dan Cyber999. 

Tolong ambil tindakan kepada yang tengah membaca ini dan laporkan segera kepada Cyber999.. Lagi ramai yang laporkan, lagi cepat si najis ini dihukum dan dibanteras. Ayuh Malaysia, bangun dan bersatulah..

21 Comment:

gnesop.com said...

biarlah dorang yg buat hal mendapat balasan sewajarnya..
buat baik di balas baik, buat jahat jgn sekali :)

Nur Areefah said...

macam-macamm lahhh~

EzzEddin said...

goshh...mintak jauh, berhati2 rakan2 bloggers..thanks for sharing ...

mera zati M.z said...

gila laa...trimasss sebab share, kna berhati-hati nih^_^''

hamzah ian said...

gua seyes takut dowh... gua sayang blog gua... dem la saper buat ni.. takde keje lain ke..

dunlod je la porn ke hape ke.. ni nak hack jadah ape.. argh..

Solihin Zubir said...

dah xde keje gamaknya..
binatang btol hacker tu..
tima kaseh di atas info yg berguna ini cik almy.. =)

Najed said...

good info. thanks aaar

Bidadari said...

kesiannnya yg dah jd mangsa..

aSmiDar said...

Ya Allah..g2 rupanya..takotnya..ntah2 eda pon dah terisi form najis tu..
terima ksih sbb info eh..
folow sini la...

wati said...

adus...wati bru je nk blajar....jadi blogger...em.....
aduh..............
cam ner nie nak buat...
help me..

EiF@ said...

thanx 4 sharing.. sharing is caring (^_^)
good info

Anonymous said...

salam...nk share bnda ni kt facebook bole tk..one of my friend da kne jugak..

Almy said...

ok, sebarkan kepada semua....

w3d0z-hacker said...

Mampus kalian semua.....makanya jangan suka menghina bangsa lain hahahaha.......tunggu pembalasan q pada blogger yang membuat post ini.....hahahaha

d_tieah said...

Someone bagi aku link entry ni..
Aku punya masalah yg sama..
Boleh tengok entry terbaru aku..
Aku sangat2 pelik lah..
Macam mana dorang boleh masok yahoo aku..
Huhh..
Geram beb..

Rama2Ungu said...

thanks for the info..kene lebih berhati lagi lepas ni..jgn sebarangan klik link yng mencurigakan,,

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gilOs.

RashAtie said...

tgk pada list blog yg kena hack tu..cam familiar je..try je masuk...mmg sah...antara blog2 yg aku slalu masuk gak..bw

mengong la org ni..buat aniaya org camni...apsal lak nak ganyang org malaysia...cuba kalau indon yg kat malaysia ni balik indon..nak tgk gak, bley idup ke tak...

anyway, thanks for the info fren....nnti nak share jugak la kat my blog...tapi today byk keje nak kena setel...

Nabiel said...

ade slh 1 blog aku pnah masukk..
huhuhu..
kesiannye..
mmg kuang ajo btui spe yg bt cmnie..huhuhu..
nti ak akn share ngan mmbr2 laen~

waalllaa! said...

S is stand for secure socket layer to provide the security la..hehe.. indon nyer hacker mmg cam tu..cam smpah..tapi malaysia nyer hacker lagi bagus dr indon..(^_^)

.cik syana. said...

abistu xleh watpape da ke?
bia je?
kalo nk msuk acc blog skg trus https ekk?(btau at cbox okeh!)